Nieuwsbrief – ’En.Nu.Echt!’

vat

HET TERSPRAKE HARD/T VOOR DE ZAAK CONGRES
Donderdag 14 april 2016
EN.NU.ECHT!

Beste lezer,

Het loopt storm! Een hele zaal vol mensen die komen luisteren, kijken, ervaren en bespreken wat verbinden, écht zijn en écht contact is. Hoe je (zakelijke) intuïtie van ego kunt onderscheiden (die twee schreeuwen nogal eens door elkaar), hoe je leiding geeft zonder de baas te zijn, of hoe je jezelf ‘stuurt’ in een zelfsturend team. En hoe je de ijzeren wetten van de horeca ook op jouw organisatie kan toepassen.

Wij organiseren het congres “Hard/t voor de Zaak, En. Nu. Echt!” met continu de vraag in ons achterhoofd ‘leuk gezegd, maar hóe doe je dat dan?’ En dat spreekt aan. De inschrijvingen zijn overweldigend. En er zijn nog plaatsen. Desnoods zetten we er een paar stoelen bij.

Misschien is het leuk om te vertellen dat wij deze dag organiseren zonder winst te maken. Drie jaar geleden zeiden we tegen elkaar dat we onze inspiratie en onze expertise wilden delen. Dat we willen laten zien waar we goed in zijn. en dat we jou willen uit dagen anders te kijken, anders te denken. De kussens op te schudden. De kaders op te rekken. En dat doen we nu voor de 3de keer.

Uit jullie reacties blijkt dat het best een gewaagd thema is (en een enkeling zegt juist, ‘jullie gaan niet ver genoeg’). Allebei waar. Maar bij deze beloofd: inspiratie verzekerd! (en anders praten we daar later gewoon nog eens over door :-)).

Ben je er bij? Op 14 april? En heb je dit al aangegeven? Geniet dan hieronder alvast van de sprekers. Zo niet, laat je gerust overtuigen.

Veel plezier en we zien je graag.

Hard/telijke groeten,
Annemarie * Anketrien * Babette

Laat je inspireren

sinas-appelZodra iemand je vertelt wat je moet doen, verdwijnt 80 % van je creativiteit. Ai!
Om over na te denken, nietwaar?

Fokke Wijnstra en Wim Heuvelmans brengen de ideeën van Ricardo Semler in de praktijk. Want werken zonder bazen klinkt wel leuk, maar wat zijn dan de randvoorwaarden? Of is dat ook oud denken? Ik vind mezelf best een vrije denker, maar na mijn gesprek met Fokke twijfelde ik toch behoorlijk aan mijn vrijgeestigheid. Ik liep de ene na de andere valkuil in. En misschien is dat wel het allerbelangrijkste bij ‘nieuw denken’. In de valkuilen denderen, beseffen dat je tegen je eigen kaders oploopt om vervolgens er aan de andere kant uit te kruipen.

Fokke raadde het boek Snuffelmuis aan. Lees daar meer over in zijn blog.


Tersprake - hersen-hart-balansHet onbewuste denken is 20.000 keer sneller dan het bewuste.

Een mooi artikel over intuïtie en sneller beslissingen maken stond 6 maanden geleden in Management Team. Jolien Slavenburg en Gert-Jan van Schaik laten je in Nijkerk ervaren hoe je je verstand en je ‘onderbuik’ beter kan laten samenwerken.
Lees hier alvast het artikel.


Over de beïnvloedingstechniek die je moet kennen (als je wilt, natuurlijk)!

Ken jij de BYAF techniek?
Zo simpel, maar je moet het even weten. En het werkt! We hebben het getest. Bij partners, kinderen, en zelfs moeders :-). Lees hier hoe het werkt. Als je wilt natuurlijk.

Jeroen Siebelt van D&B vertelt je nog veel meer op 14 april! Inschrijven voor het congres staat je uiteraard geheel vrij. Maar het wordt wel leuk! Het is aan jou.
Inschrijven kan door een mail te sturen aan Anketrien@TerSprake.com.


Tersprake - Atte JongsstraKennen jullie Atte Jongstra?

Schrijver, dichter, vertaler?
Wij leerden hem kennen bij een kampvuur, met wijn en kaas, als god in Frankrijk.
Atte maakt zinnen waar je op kan kauwen. Die je meerdere malen kan lezen om echt tot de kern door te dringen.

Zijn jongste boek werd vorige maand gepresenteerd. Aan open zee. Een aanrader. Met een prachtige recensie in de NRC Next.


Hebben we nog meer nieuws? Ja!

We zijn gecertificeerd voor het werken met Customer Games.
Zodat we ons trainersaanbod kunnen ‘gamificeren’. Het grote voordeel van ‘gamen’ is dat iedereen de leerwinst van een rollenspel ervaart, zonder de stress en ongemakkelijkheid die daar veelal bij hoort.
Een mooie toevoeging dus!

Tersprake - Customer Games gecertificeerd

Congres 14 april 2016

Tersprake - Hard-t voor de zaak-klant

De feiten op een rij

Donderdag 14 april 2016 van 13.00 tot 17.30 met borrel na.
Het congres vindt plaats op een prachtige locatie,
een hidden secret in midden Nederland:
Landgoed de Salentein te Nijkerk.
Prijs: 207,– (excl btw).
Aanmelden bij Anketrien@TerSprake.com.

Ben je lid van de PvkO, CCMA of de Commanderie?
Vermeld dit bij je aanmelding ivm een korting op de entreeprijs.
Zie hiervoor ook de nieuwsbrief van de betreffende organisatie.

TerSprake Kernachtig in Klantgerichtheid

Wij begeleiden organisaties om hun ambitie in Klantgericht Ondernemen stevig in de organisatiecultuur op te nemen. En vervolgens adviseren en begeleiden we bij de vraag hoe zij hun medewerkers daarin mee krijgen. Het resultaat: enthousiaste medewerkers, enthousiaste klanten en meer omzet.