Selecteer een pagina

Teaminzicht met Belbin

Traject

Ter Sprake is Belbin gecertificeerd en gebruikt het Belbin Teamrolmanagement als middel om inzicht te brengen in het functioneren in het team. Belbin onderscheidt op basis van onderzoek bij teams negen verschillende teamrollen en ontdekte dat teams het beste functioneren als alle rollen vervuld worden.

Iedere persoon zelf en minimaal vier personen uit zijn/haar omgeving vullen een online vragenlijst in. In een rapportage krijg de persoon terugkoppeling over zijn/haar eigen teamrol(len) en over hoe anderen de teamrol(len) zien (360 feedback). De teamrollen geven inzichten in patronen van het team en het levert gesprekstof op. De teamrollen worden gekoppeld aan de dagelijkse praktijk en het functioneren van het team.

De kracht van Belbin is dat teams zélf patronen herkennen waardoor het gemakkelijker wordt om deze te (h)erkennen. Daarna ligt de weg open voor effectieve en plezierige samenwerking. Belbin teamrollen kan ook ingezet worden als onderdeel van een breder team- of verander traject.

 

Annemarie

Annemarie

Begeleider

“Het sterke aan de teamrollen is dat elke rol zijn toegevoegde waarde heeft. En natuurlijk ook valkuilen. Als je begrijpt uit welke rol het komt, dan zie je ook de kwaliteit. Dat geeft een breder perspectief en komt de effectiviteit van het team ten goede.”

Anketrien

Anketrien

Begeleider

“De teamrollen geven inzicht in de denkwereld van de ander. Wat voor de 1 vanzelfsprekend is, is dat voor de ander niet. Als je weet wat de ander beweegt, kun je effectiever met elkaar samenwerken. Dat dit hier en daar ook schuurt, is prima. Als het doel maar helder is.”

Praktisch:

  • Dit is een InCompany traject. Neem contact op voor de mogelijkheden.
  • Ter Sprake is geaccrediteerd voor het geven van Belbin trainingen door CMB (Rob Groen) en is aangesloten bij het Belbin Gilde Nederland.

“In het kader van de teamontwikkeling van ons Managementteam hebben wij Ter Sprake gevraagd ons te begeleiden om effectiever met elkaar samen te werken. Ter Sprake heeft dit traject uitstekend begeleid.
In de praktijk heeft dit er toe geleid dat er meer begrip is voor elkaar en er beter wordt beoordeeld wie een bepaalde taak op zich kan nemen”.

Anke Weeda-Rijke

Directeur, De Meerpaal

Meer informatie? Neem contact op!