Selecteer een pagina

Flitsworkshop Veranderkracht

De Workshop

Met de ‘Flitsworkshop Veranderkracht’ maakt Ter Sprake in korte tijd (2,5 uur) heel veel energie los. Door humor en uitvergroting, is deelname laagdrempelig. In herkenbare scenes maken de trainers dilemma’s en taal van de organisatie concreet. Het resultaat: meer bewustwording van de eigen invloed en mogelijkheden om met verandering om te gaan.

In de workshop werkt Ter Sprake met de verandercurve van psychiater Elisabeth Kübler-Ross. Zij bracht de stappen in kaart die een mens doorloopt bij rouw. Later is dit vertaald naar het bedrijfsleven in termen van verandering.

Elke fase kent eigen emoties. In de workshop krijgen deelnemers handvatten hoe zij als leidinggevende of collega de ander kunnen blijven bereiken, ook (vooral) als de emoties hoog op lopen.

Deze workshop wordt vaak ingezet als start van een verandertraject of als deskundigheidsbevordering op teamdagen o.i.d. De groepsgrootte kan variëren van 5 personen tot 150.

Zelf begeleiden?

Ben je trainer, teamleider, of procesbegeleider en wil je de verandercurve zelf uitvoeren? Omdat je bijvoorbeeld veel verschillende teams binnen je organisatie hebt of omdat je het een mooie methode vindt om de fases in een veranderproces in kaart te brengen? Dan is de ‘Train-de-trainer Veranderkracht’ iets voor jou.
Neem dan contact met ons op door het contactformulier hieronder in te vullen.

Babette

Babette

Begeleider

“De verandercurve is een prachtige interventie als start van een traject of op een teamdag. Mensen lachen én slikken af en toe een brok in hun keel weg. Mooi vind ik dat, dat het er allebei is, en mag zijn.”
Anketrien

Anketrien

Begeleider

“Ik geniet van het uitvergroot spelen op de curve. Het nét iets groter neerzetten, zodat het een beetje gaat schuren bij de deelnemers. ‘Ben ik dat, doe ik echt zo?, je ziet het ze denken. We geven ook handvatten om met het ongemak van een verandering om te gaan. Mensen gaan lichter weg.”
Annemarie

Annemarie

Begeleider

“Ik zie mensen altijd enthousiast reageren. Zelfs mensen die boos en gekwetst zijn over bv een reorganisatie of een taakwijziging. Na de verandercurve voelen ze zich begrepen en snappen ze zelf ook waarom het ze zo raakt. Dat er daarna openlijk over gesproken kan worden helpt al zoveel!”

Praktisch:

Deze workshop wordt op maat gegeven en afgestemd op de gevraagde verandering.
Duur: 2,5 uur

“Een actieve workshop met kennisoverdracht en beleven! Het enthousiasme spatte ervan af. Jullie zorgen voor veel herkenning door actuele voorbeelden en inbreng van de aanwezige mensen. De sfeer was ontspannen en de dosis humor maakte het voor iedereen een leerzame en plezierige ervaring!”

Godelief van den Akker

Docent verpleegkundige, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg

Meer informatie? Neem contact op!