Inspiratie sessie Veranderkracht!

De Inspiratie sessie

Weet je waarom het zo belangrijk is om goed met verandering om te gaan?
We vertellen het je tijdens onze inspiratiesessie.

We laten je zien hoe mensen door veranderingen gaan en welke invloed je hierop hebt. We gebruiken de verandercurve als onderlegger om inzicht en begrip te geven. Met name bij mensen die voor een verandering zijn gezet. Een reorganisatie waar ze níet zelf om gevraagd hebben, een andere functie, een ander takenpakket, ontslag, verhuizing, of het werken met nieuwe technologie/ICT, etc.

Bij elke opgelegde verandering gaan mensen min of meer door dezelfde fases heen. Als je een individu of een heel team wilt ondersteunen soepel door de verandering te komen, kan je in elke fase een andere insteek kiezen. Daar begeleiden we al 10 jaar leidinggevenden, teamleiders, coaches en trainers mee in de praktijk. En dit willen we graag met jou delen. We hebben cruciale gesprekstechnieken toegevoegd en geven inzicht in de psychologische kant van het nemen van beslissingen.

We nodigen je graag uit om vrijblijvend aanwezig te zijn bij deze inspiratiesessie Veranderkracht!
Wij demonstreren de curve, en geven inzicht in de gebruiksmogelijkheden.

Verandering is onvermijdelijk, maar je hebt keuze in de manier waarop je met verandering om gaat. En dit is een belangrijke keuze. Immers: ‘het is niet de sterkste van de soorten die overleeft, of de meest intelligente, maar degene die het beste in staat is zich aan te passen aan de nieuwe omgeving’ (vrij naar Charles Darwin, “Origin of Species).

Voor wie?

We nodigen je graag uit. Laat je ons weten als je interesse hebt?
In de uitnodiging ontvang je dan verdere informatie van ons!

Babette

Babette

Begeleider

“De verandercurve is een prachtige interventie als start van een traject of op een teamdag. Mensen lachen én slikken af en toe een brok in hun keel weg. Mooi vind ik dat, dat het er allebei is, en mag zijn.”
Anketrien

Anketrien

Begeleider

“Ik geniet van het uitvergroot spelen op de curve. Het nét iets groter neerzetten, zodat het een beetje gaat schuren bij de deelnemers. ‘Ben ik dat, doe ik echt zo?, je ziet het ze denken. We geven ook handvatten om met het ongemak van een verandering om te gaan. Mensen gaan lichter weg.”
Annemarie

Annemarie

Begeleider

“Ik zie mensen altijd enthousiast reageren. Zelfs mensen die boos en gekwetst zijn over bv een reorganisatie of een taakwijziging. Na de verandercurve voelen ze zich begrepen en snappen ze zelf ook waarom het ze zo raakt. Dat er daarna openlijk over gesproken kan worden helpt al zoveel!”

Praktisch:

Wanneer:

  • Woensdag 26 september in Groningen 14.00 – 17.00 uur
  • Maandag 8 oktober in Zwolle 14.00 – 17.00 uur
  • Vrijdag 9 november in Utrecht 10.00 – 12.30 uur

Praktisch:

Investering:

alleen een paar uur van je tijd

 
“Een actieve workshop met kennisoverdracht en beleven! Het enthousiasme spatte ervan af. Jullie zorgen voor veel herkenning door actuele voorbeelden en inbreng van de aanwezige mensen. De sfeer was ontspannen en de dosis humor maakte het voor iedereen een leerzame en plezierige ervaring!” Godelief van den Akker

Docent verpleegkundige, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg

Meer informatie? Neem contact op!