Selecteer een pagina

Koers op de klant: Het Koersmodel

Traject

De visie van je organisatie is duidelijk. Er is goed nagedacht over waar je voor staat en waar je voor gaat als organisatie. De mooie woorden staan op papier. En dan? Hoe zorg je ervoor dat de mooie woorden betekenis krijgen in je organisatie. Zodat iedereen in je organisatie uitvoering geeft aan de belofte die op papier is gedaan.

Het Koersmodel is een vertalingsmodel van beleid naar concreet gedrag.
Een bank die zegt ‘transparant’ te zijn, maar geen inzage geeft in beloningsstructuren bv. is ongeloofwaardig. Maar ook een organisatie die ‘de klant centraal’ zet, maar alleen via klantnummers communiceert, is dat.

In dit traject begeleiden we MT en leidinggevenden bij het doorlopen van het koersmodel. Daarbij bespreken we alle aspecten en consequenties die horen bij de gekozen visie zodat het in het DNA van de organisatie gaat zitten.

Wat levert het koersmodel op?

  • Een vertaling van geformuleerde missie en visie naar concreet en waarneembaar gedrag en communicatie.
  • Een gezamenlijk beeld van de gewenste verandering.
  • Verbinding tussen missie/visie en de dagelijkse praktijk (in het veld).
Annemarie

Annemarie

Begeleider

“We werken al sinds de oprichting van Ter Sprake in 2005 met veel positief resultaat met het Koersmodel. Het zorgt ervoor dat iedereen een duidelijk beeld heeft hoe de belofte waar gemaakt kan worden.”

Anketrien

Anketrien

Begeleider

“Het puzzelen op de strategische vertaling van missie en visie vind ik het leukste wat er is. Ik zie de kwartjes vaak vallen bij de betrokkenen. Met het koersmodel werk je voor de hele organisatie, iedereen komt aan bod.”

Praktisch:

Dit is een In-Company traject. Afhankelijk van de gewenste onderdelen wordt een offerte op maat gemaakt.

“Ik ben buitengewoon verrast door hun inlevingsvermogen en kennis van de situatie. Inhoudelijk waren zij heel goed voorbereid!
Ter Sprake is enthousiast, kundig, vernieuwend, grappig, motiverend. Ze laten mensen in hun waarde. En komen echt over. Ze luisteren naar de behoefte van het BHIC en zijn geen geoliede machine die enkel aan ons wil opdringen waar ze zélf goed in zijn. Ze luisteren waar de problemen en uitdagingen zitten en spelen daar vakkundig op in.”

Mariet Bruggeman

Coördinator studiezaal, Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in 's Hertogenbosch

“De trainers van Ter Sprake leggen vooral de nadruk op wat beter kan, en niet zozeer op wat niet goed is. Daarmee weten zij aandacht te trekken en te behouden. Dit doen zij ondersteund met veel praktische voorbeelden en een goede opbouw. De spiegel voorhouden door zelf als trainer de rollenspelen te doen (hoe breng je iets, hoe zet je dingen neer, hoe kun je andere mensen inspireren etc.) was een perfecte praktische insteek. Ter Sprake heeft een aanstekelijke positieve benadering.”

Miriam van Wieringen

Manager Frontoffice, Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen

Meer informatie? Neem contact op!