Selecteer een pagina

Profilering

Traject

Bijna iedereen in een organisatie heeft te maken met profilering. Dit wordt ook steeds meer gevraagd in de non-profit sector. Dit kan voor sommige medewerkers een grote stap zijn, zeker als dit nog niet eerder van je gevraagd is. Het vraagt namelijk om een andere manier van kijken, luisteren en denken.
We ondersteunen om op een comfortabele wijze naar buiten te treden.

Een juiste mindset is belangrijk, en daarbij ondersteunen we met praktische vaardigheden. In gesprekken met klanten zitten bijvoorbeeld vaak ‘haakjes’: kansen om op door te vragen. Het gaat erom dat je deze ‘haakjes’ hoort en vervolgens gebruikt om een reëel aanbod te doen.
We geven inzicht in de verschillende fases van pro-activiteit en raken elementen van de ‘zachte’ sales. Om comfortabel te worden met deze nieuwe werkwijze, vertalen we het naar daadwerkelijk gedrag. Wat doe en zeg je, welke vraagtechniek kun je gebruiken, hoe maak je contact met een klant als deze geen directe vraag heeft. We werken met situaties uit de praktijk (bijvoorbeeld lopende acties, of bestaande producten en diensten) en oefenen met nieuw gedrag.

Annemarie

Annemarie

Contactpersoon

“Ik zie vaak mensen in organisaties veel te bescheiden zijn. Ze hebben prachtige diensten en producten, maar vertellen er mondjesmaat over. Ik vind het belangrijk om het enthousiasme aan te wakkeren zodat er vol trots over verteld wordt. Niet alleen om meer te verkopen, maar ook om te inspireren.”

Praktisch:

Dit is een In-Company traject. Afhankelijk van de gewenste onderdelen wordt een offerte op maat gemaakt.

“Als ik aan Ter Sprake denk, denk ik aan: enthousiast, creatief, lef, voelen wat de ander nodig heeft, open en oprecht.
Ter Sprake heeft veel beweging gegeven richting innovatie en contactlegging. Ter Sprake heeft leuke werkvormen en past ter plekke het programma aan als ze merken dat de groep iets anders nodig heeft. Ze zijn creatief, kunnen goed improviseren en bijsturen.
Bij Annemarie, Babette en Anketrien heb ik nooit het gevoel dat ze iets verkopen, maar dat ze oprecht oog voor mij als klant hebben.”

Gerlien Klein

HanzeMediatheek, Hanze Hogeschool Groningen

“De manier waarop Ter Sprake begeleidt was verrassend. Persoonlijk heb ik veel van dergelijke trainingen gehad, maar dit raakte iedereen. Dat is mij niet eerder overkomen. De reacties waren zeer positief. De tips van Ter Sprake zijn praktisch en makkelijk te volgen. Ter Sprake zorgt voor bewustwording om er zelf een feestje van te maken.”

Margo Hoens

Vestiging coördinator, Bibliotheek Waterland

Meer informatie? Neem contact op!