Selecteer een pagina

Training Oplossingsgericht Veranderen

Training Oplossingsgericht Veranderen

De Training

Wil jij mensen goed door veranderingen begeleiden? Inzicht geven in de emoties en gevoelens die horen bij veranderen? En dit als begeleider goed ondersteunen? In deze training leer je hoe je effectieve en ondersteunende gesprekken voert.

Stel, je afdeling moet ineens commercieel werken, zijn eigen broek ophouden omdat subsidies stoppen. Of er is een reorganisatie waardoor de hele cultuur ineens op zijn kop staat. Of er wordt vergaande automatisering ingevoerd die het werk van je medewerkers wezenlijk anders maakt. Veranderingen zijn talrijk, en overal aan de orde van de dag. Van vrijwilligers in organisaties die ineens het werk van de betaalde kracht mogen gaan doen tot afdelingen die andere verantwoordelijkheden krijgen, iedereen gaat min of meer door dezelfde fases heen bij verandering.

Wij geven je in 1 dag inclusief avond inzicht in hoe medewerkers omgaan met ópgelegde veranderingen. Mensen gaan daarbij door verschillende, elkaar opvolgende fasen heen. Elke fase kent zijn eigen emoties. Als begeleider, leidinggevende of collega heb je invloed op de manier waarop de medewerker omgaat met deze emoties. Wij geven je inzicht om deze rol zo goed mogelijk in te vullen. Goed voor de betrokkenen én goed voor de organisatie.

Wat leer je?

De trainingsdag bestaat uit drie delen verdeeld over 1 dag inclusief de avond. Deel 1:

 • Voorbereiding van je gesprekken
 • Achtergrond van en psychologie over gevolgen van opgelegde veranderingen
 • Demonstratie van de Verandercurve om het effect van verandering inzichtelijk te maken
 • Het uitvragen van de onderbuikgevoelens van degene in verandering
 • Écht in gesprek

Deel 2:

 • Voeren van gesprekken in de verschillende fases van verandering met behulp van het tafelmodel van verandering
 • Hoe bevorder je de veranderingsbereidheid van jezelf en de ander?
 • Do en don’ts bij opgelegde verandering: wat is handig om te doen en wat juist helemaal niet
 • Inzicht in je eigen rol en invloed als begeleider in het veranderingsproces

Deel 3:

 • Verschillen tussen emoties & gevoel bij opgelegde veranderingen
 • Omgaan met stagnerende veranderingsbereidheid
 • Uitzonderingen en dilemma’s

Deze training is interessant voor leidinggevenden, teamleiders, coördinatoren, hulpverleners, begeleiders en ieder ander die te maken heeft met het begeleiden van mensen in verandering.

Resultaten van de training

 • Je weet hoe je medewerkers inzicht geeft in emoties en gevoelens die voortkomen uit het veranderproces en de weerstand hierop
 • Je weet hoe je adequaat kunt reageren op weerstand zodat de ander een stap verder kan in het veranderproces
 • Je hebt gesprekken over onzekerheden en onderbuikgevoelens zodanig dat deze bespreekbaar en hanteerbaar worden voor de ander
 • Je voelt je comfortabel met je rol als begeleider van een verandering en je bent in staat om de gedragskant hiervan bij te sturen.

Wil je dat wij de verandercurve in jouw verandertraject begeleiden, kijk dan bij de Flitsworkshop Veranderkracht.

Babette

Babette

Begeleider

“Veranderingen slagen of falen vaak door de mensen die er mee moeten werken. Juist die mensen worden in het ontwerpproces vaak overgeslagen. Wellicht omdat we niet zo handig omgaan met emoties & weerstand. Of omdat het lastig is grip te krijgen op gedrag van de ander. Wij geven inzicht en handvatten zodat je wél grip krijgt en het begeleiden van de verandering een boeiend proces voor jou wordt.

Annemarie

Annemarie

Begeleider

“Ik zie veel leidinggevenden met de beste bedoelingen veranderingen begeleiden maar afhaken op de weerbarstigheid van de praktijk, lees: de medewerkers. Door onze inzichten en gesprekstechnieken en ook door eigen onderzoek in je mindset is het begeleiden van een verandering helemaal niet lastig, sterker nog, ik zie mensen er dan juist veel plezier in krijgen.”

Praktisch:

Datum: maandag 10 december 2018

Plaats: Omgeving Harderwijk

Tijd: 9.30 – 21.00 uur

Prijs: € 750,- excl. 21% BTW inclusief lunch en diner

Inbegrepen:

Materialen Vergaderarrangement Lunch en 3-gangendiner

Certificaat

Meer informatie? Neem contact op!