Selecteer een pagina

Werken met vrijwilligers

Werken met vrijwilligers

Traject

Positieve (klant) ervaringen komen de reputatie van uw organisatie ten goede. Of een betaalde kracht of vrijwilliger hiervoor verantwoordelijk is, maakt voor de buitenwereld geen verschil. Daarom is het belangrijk dat ook vrijwilligers de kernwaarden van uw organisatie kunnen uitdragen én communicatief vaardig zijn. Met hun uiteenlopende achtergronden en motivaties vragen zij om een eigen benadering.

In dit traject ligt de aandacht erop om de vrijwilliger op een effectieve en respectvolle manier te betrekken, motiveren en aan te spreken op gedrag en/of resultaat. Het gaat om het creëren van draagvlak voor de veranderingen die spelen in een organisatie en het eigenaarschap te vergroten op (afgebakende) taken. Zodat op een prettige manier wordt samengewerkt om de visie van de organisatie vorm te geven en uit te dragen, óók als je vrijwilliger bent.

Ter Sprake verzorgt ook inspiratie- en trainingssessies voor vrijwilligers op de volgende onderdelen:

  • Omgaan met veranderingen
  • Gastvrijheid
  • Communicatieve vaardigheden
  • Kernwaarden van de organisatie bewust uitdragen
  • Pro activiteit richting de klant
Annemarie

Annemarie

Contactpersoon

“Goede begeleiding van vrijwilligers is belangrijk, want vrijwilligers zijn goud waard voor onze samenleving. Daarom ben ik blij dat organisaties steeds meer het belang zien van goede training en opleiding voor vrijwilligers en de begeleiding ervan.”

Praktisch:

Dit is een In-Company traject. Afhankelijk van de gewenste onderdelen wordt een offerte op maat gemaakt.

“Vol passie, enthousiasme en gedrevenheid geeft Ter Sprake hun trainingen op het gebied van klantgerichtheid, verandering en communicatie. Ze denken op professionele wijze mee, zijn in staat om snel en zakelijk te vertalen wat wij als klant willen.

Binnen onze organisatie werken ruim 500 vrijwilligers. Wij hebben hiervoor een academie opgericht en trainen daarin theorie en praktijk. Voor de praktijk is een belangrijke rol weggelegd voor Ter Sprake. Hoe benader ik de klant, hoe zie ik of een klant alleen wil rondkijken of juist geholpen wil worden. Hoe pak ik het aan om de klant niet alleen met een boek de deur uit te laten gaan, maar ook met bijvoorbeeld de vakantieapp. Gedurende de training vragen ze door en geven ze nieuwe verhelderende inzichten. Vanuit onze vrijwilligers zijn er enkel positieve berichten! Wij bevelen Ter Sprake van harte aan.”

Jannie Scheerstra

Personeelsadviseur, Biblionet Drenthe

Aanmelden