Selecteer een pagina

Ontwerp en invoering van zelfsturende teams

Traject

Zelfsturing en zelforganisatie vergroten de betrokkenheid bij het bedrijf en kan het gevoel van eigenaarschap versterken, mits goed doordacht en goed georganiseerd. Om van zelfsturende en zelforganiserende teams een succes te maken is het zaak om tijd en energie te steken in de overgang van de oude naar de nieuwe situatie. In de nieuwe situatie zijn medewerkers gezamenlijk verantwoordelijk voor het totale proces waarin producten of diensten tot stand komen.

Met het team dat zelforganiserend gaat werken, starten we met een teamanalyse. Voor grotere groepen werken we met DISCOVER. Voor (team)coaching, selectie en loopbaanadvies werken we met TSI. Dit zijn analysemethoden om de verschillende gedragsstijlen en de onderlinge dynamiek binnen een team in kaart te brengen.

Daarna verbinden we de strategie van de organisatie met de doelen van het team en de gewenste resultaten. We kijken naar de processen en taken die moeten worden uitgevoerd om de doelen te bereiken en begeleiden bij prioritering en taakverdeling op basis van kwaliteiten en interesses.
We richten overlegstructuren in en organisaren reflectie, evaluatie en feedback.
Gezamenlijk maken we zo een draaiboek voor de implementatie van zelforganisatie.

 

Anketrien

Anketrien

Begeleider

“Zelfsturing is nieuw en ‘hot’. Ik kan goed inschatten wanneer zelfsturing een optie is en wanneer juist niet. Ik vertel graag over mijn ervaringen met het opzetten van zelfsturende teams en deel dan ook de uitglijders. Die zijn namelijk net zo leerzaam.”

Praktisch:

  • Dit is een InCompany traject.
  • Wil je meer weten over het invoeren van zelforganisatie of zelfsturing in jouw organisatie of jouw team en/of wil je een offerte op maat? Neem dan contact op.

Op zoek naar een inspirerend spreker?

Ben je op zoek naar een spreker die de do and don’ts van zelforgansiatie op toegankelijke wijze uit de doeken doet? Inspirerend en met humor? Dan bent u bij ons op het goede adres. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Meer informatie? Neem contact op!