Selecteer een pagina

Wat klanten zeggen

over de Training Verandercurve als interventie:

“Ter Sprake heeft een heel eigen manier om de verandercurve te gebruiken. Ik vind het prettig om te zien èn zelf te ervaren hoe dit werkt. Wij hebben duidelijke handvatten gekregen om het zelf te doen.

De trainers van Ter Sprake delen veel, zijn enthousiast, en gaven ons het volste vertrouwen dat wij dit zelf ook kunnen! Ze werken met mooie kleine tussenoefeningen en het programma heeft een duidelijke structuur.
Wij gebruiken de interventie om bij teams de veranderingsbereidheid te peilen en te vergroten. Aangezien we werken met een groot aantal teams is het een waardevolle aanvulling deze interventie zelf in huis uit te voeren.”

Everlyn Feringa van der Tuuk

Procescoach, Cosis

over Koers op de klant traject:

“De trainers van Ter Sprake leggen vooral de nadruk op wat beter kan, en niet zozeer op wat niet goed is. Daarmee weten zij aandacht te trekken en te behouden. Dit doen zij ondersteund met veel praktische voorbeelden en een goede opbouw. De spiegel voorhouden door zelf als trainer de rollenspelen te doen (hoe breng je iets, hoe zet je dingen neer, hoe kun je andere mensen inspireren etc.) was een perfecte praktische insteek. Ter Sprake heeft een aanstekelijke positieve benadering.”

Miriam van Wieringen

Manager Frontoffice, Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen

over Team Ontwikkeling:

“Ter Sprake heeft ons op een prettige en deskundige manier begeleid in ons teambuildingstraject.
Inlevend waar mogelijk en confronterend waar nodig. Het traject heeft ons geholpen in onderlinge communicatie en wederzijds begrip. De samenwerking in het team is aanmerkelijk versterkt en er ligt weer een stevige basis voor de toekomst.”

Michiel van Kerkvoorde

Teamleider, Staatsbosbeheer

over Belbin teamrollen traject:

“In het kader van de teamontwikkeling van ons Managementteam hebben wij Ter Sprake gevraagd ons te begeleiden om effectiever met elkaar samen te werken.
Daarbij was een belangrijk punt dat we elkaars kwaliteiten beter leren zien en deze ook bewust inzetten. Met behulp van de Belbin-analyse werd inzicht in de eigen rol verkregen en in de teamrollen die andere teamleden vervullen.

Op basis van dit inzicht is besproken hoe de teamsamenwerking het beste vorm krijgt en hoe ieders rol zo goed mogelijk kan worden ingezet. Ter Sprake heeft dit traject uitstekend begeleid.
In de praktijk heeft dit er toe geleid dat er meer begrip is voor elkaar en er beter wordt beoordeeld wie een bepaalde taak op zich kan nemen.”

Anke Weeda-Rijke

Directeur, De Meerpaal

over team traject Profileren:

“Als ik aan Ter Sprake denk, denk ik aan: enthousiast, creatief, lef, voelen wat de ander nodig heeft, open en oprecht.
Ter Sprake heeft veel beweging gegeven richting innovatie en contactlegging. Ter Sprake heeft leuke werkvormen en past ter plekke het programma aan als ze merken dat de groep iets anders nodig heeft. Ze zijn creatief, kunnen goed improviseren en bijsturen.
Bij Annemarie, Babette en Anketrien heb ik nooit het gevoel dat ze iets verkopen, maar dat ze oprecht oog voor mij als klant hebben.”

Gerlien Klein

HanzeMediatheek, Hanze Hogeschool Groningen

over Werken met vrijwilligers:

“Vol passie, enthousiasme en gedrevenheid geeft Ter Sprake hun trainingen op het gebied van klantgerichtheid, verandering en communicatie. Ze denken op professionele wijze mee, zijn in staat om snel en zakelijk te vertalen wat wij als klant willen.

Binnen onze organisatie werken ruim 500 vrijwilligers. Wij hebben hiervoor een academie opgericht en trainen daarin theorie en praktijk. Voor de praktijk is een belangrijke rol weggelegd voor Ter Sprake. Hoe benader ik de klant, hoe zie ik of een klant alleen wil rondkijken of juist geholpen wil worden. Hoe pak ik het aan om de klant niet alleen met een boek de deur uit te laten gaan, maar ook met bijvoorbeeld de vakantieapp. Gedurende de training vragen ze door en geven ze nieuwe verhelderende inzichten. Vanuit onze vrijwilligers zijn er enkel positieve berichten! Wij bevelen Ter Sprake van harte aan.”

Jannie Scheerstra

Personeelsadviseur, Biblionet Drenthe

over de training Train-de-trainer Veranderkracht:

“Ter Sprake koppelt de Verandercurve aan gedwongen ‘verlies’ ervaringen en belicht hiermee duidelijk menselijke – en organisatieprocessen.
Het was erg waardevol en inspirerend om vanuit nieuwe invalshoeken en gedachten hiernaar te kijken. De trainers van Ter Sprake hebben de training goed voorbereid en voorzien van allerlei leuke, actieve oefeningen. Ik raad deze bijeenkomst aan.”

Summer Koster

Master Pedagoog, Sum Consultancy

over Koers op de klant traject:

“Ik ben buitengewoon verrast door hun inlevingsvermogen en kennis van de situatie. Inhoudelijk zijn ze heel goed voorbereid!
Ter Sprake is enthousiast, kundig, vernieuwend, grappig, motiverend. Ze laten mensen in hun waarde en zijn geen geoliede machine die enkel aan ons wil opdringen waar ze zélf goed in zijn. Ze luisteren waar de problemen en uitdagingen zitten en spelen daar vakkundig op in.”

Mariet Bruggeman

Coördinator studiezaal, Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in 's Hertogenbosch

over InCompany traject ‘Profileren’:

“De manier waarop Ter Sprake begeleidt was verrassend. Persoonlijk heb ik veel van dergelijke trainingen gehad, maar dit raakte iedereen. Dat is mij nog niet eerder overkomen. Door de veiligheid en de humor, kregen de trainers enthousiaste mensen om zich heen. De reacties waren zeer positief. De tips van Ter Sprake zijn praktisch en makkelijk te volgen. Ter Sprake zorgt voor bewustwording om er zelf een feestje van te maken.

Margo Hoens

Vestiging coördinator, Bibliotheek Waterland

over Flitsworkshop Veranderkracht:

“Een actieve workshop met kennisoverdracht en beleven! Het enthousiasme spat ervan af. Jullie zorgen voor veel herkenning door actuele voorbeelden en inbreng van de aanwezige mensen. De sfeer was ontspannen en de dosis humor maakt het voor iedereen een leerzame en plezierige ervaring!”

Godelief van den Akker

Docent verpleegkundige, Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg